Tijgerwiskunde: 2022 = 2x aantal tijgers
Door: wnfgert
Blijf op de hoogte en volg Gert
11 Oktober 2010 | Nederland, Zeist
Mooi zo’n streven, maar kan het ook? Biologisch gezien? Als het leefgebied er goed uitziet voor tijgers – veel prooidieren, genoeg ruimte, en ze worden goed beschermd en met rust gelaten, ja dan moet het welhaast kunnen – 2x zoveel tijgers. Want net als huiskatten kunnen tijgers makkelijk en snel in aantal toenemen. Om in 2022 6.400 tijgers te hebben zal de populatie met zo’n 6,5% per jaar moeten groeien. Ja, we zijn optimisten. Maar we realiseren ons ook dat het niet helemaal zal gaan lukken. We moeten met z’n allen toch wel een heel erg groot eind in die richting kunnen komen. Als we willen. Er zijn nog maar 42 gebieden waar tijgers een kans hebben. Op de bijgaande kaart zie je de huidige verspreiding van tijgers in het wild, samen met de 42 source sites – bron gebieden waar zo’n 70% van de tijgers zich ophouden. Dit zijn de gebieden die we in ieder geval niet mogen verliezen – dáár moet de achteruitgang omslaan in een groei!